Vineri, 2018-05-25, 7:51 AM
Bine aţi venit Vizitator

Site-ul meu

Director de articole

Acasă » Articole » Magie

ELIPHAS LEVI - Indrumar spre initiere

"Omul devine rege peste brute doar prin supunerea si imblanzirea acestora: in caz contrar, el va fi victima sau sclavul lor".

Brutele sunt pasiunile noastre: sunt fortele instinctive ale Naturii. Lumea este un camp de batalie, unde libertatea se lupta cu inertia, prin opozitia fortelor active.

Legile fizice sunt pietrele de moara: Daca nu poti fi morarul - atunci trebuie sa fii graul.

Esti chemat sa fii rege peste aer, apa, pamant si foc; Dar pentru a domni peste aceste patru creaturi vii ale simbolismului, este necesar sa ti le supui. Acela care aspira sa fie un intelept si sa cunoasca Marea Enigma a Naturii, trebuie sa fie mostenitorul si pradatorul sfinxului: al lui sa fie capul uman, pentru a poseda discursul (vorbirea); ale lui sa fie aripile de vultur, pentru a cuceri inaltimile, ale lui sa fie flancurile de taur, pentru a brazda adancurile; ale lui sa fie ghearele de leu, pentru a-si face drum in dreapta, in stanga, in fata si in spate.

 

Tu, asadar, cel care cauti initiere, esti invatat ca si Faust? Esti insensibil ca si Job? - Nu, asa-i?

Dar poti deveni la fel ca amandoi daca alegi asta.

Ti-ai depasit vartejurile gandurilor vagi? Esti detasat de indecizie si capriciu? Ai consimtit sa simti placere doar cand doresti, si iti doresti asta doar atunci cand ar trebui? - Nu, asa-i?

Invariabil aceasta va trece daca alegi sa fie asa. Sfinxul nu are doar  cap de barbat, ci si sani de femeie; stii sa rezisti farmecelor feminine? - Nu, asa-i?

Si ca replica - vei rade pur si simplu, facand parada cu slabiciunea ta morala in gloria formei fizice si a vitalitatii tale..

Asa sa fie, te las sa aduci acest omagiu fundului lui Sterne (Lawrence Sterne - scriitor) si al lui Apuleius (Lucius Apuleius - scriitor). Fundul isi are meritele lui, sunt de-acord; i-a fost consacrat lui Priapus (zeu al fertilitatii), asa cum a fost capra pentru zeul lui Mendes (personificare a lui Satan). Dar ia-le dupa valoare, si decide daca fundul sau omul va fi stapan.

Acela si numai acela poate avea adevarata placere din iubire - care si-a cucerit iubirea de placere.

A fi in stare sa induri - inseamna a fi de doua ori mai capabil.  Femeia te incatuseaza prin dorintele tale. Fii stapanul dorintelor tale, si o vei lega tu pe ea.

Cea mai mare jignire pe care i-o poti aduce unui om, este sa-l numesti las. Acum - ce inseamna un las? Cineva care-si neglijeaza demnitatea morala pentru a se supune orbeste instinctelor Naturii. De fapt, in prezenta pericolului, este normal sa iti fie teama si sa cauti o scapare: atunci de ce este rusinos? Pentru ca onoarea a ridicat la rang de lege ca trebuie sa alegem datoria in fata inclinatiilor sau a fricilor personale.

Ce este onoarea din acest punct de vedere?

Este o persistenta universala a imortalitatii si a aprecierii fata de mijloacele care duc spre aceasta. Ultimul trofeu pe care cineva il poate obtine in fata mortii este sa triumfe peste apetitul de viata - nu prin disperare, ci printr-o speranta mai exaltata, care este continuta in credinta, pentru tot ceea ce este nobil si onest, printr-un consimtamant nedivizat al lumii.

A invata auto-stapanirea, este asadar a invata viata, unde austeritatile Stoicismului (scoala filosofica bazata pe etica, unde este recomandata iubirea fata de toate fiintele) - nu au fost o parada gratuita a libertatii. (...) A rezista si a stapani Natura - este a-ti  face viata personala si nepieritoare; este sa te eliberezi de vicisitudinile vietii si ale mortii.

Orice om care este pregatit sa-si dea viata mai degraba decat sa renunte la adevar si justitie, acela traieste cel mai veritabil, pentru ca imortalitatea este inscrisa in sufletul lui. Sa gaseasca sau sa formeze asemenea oameni a reprezentat desavarsirea tuturor initierilor antice. Pitagora isi disciplina toti adeptii prin tacere si tot soiul de restrictii personale; adeptii din Egipt erau incercati de cele patru elemente; si cu totii stim austeritatile la care se dedau fakirii si brahmanii in India pentru a atinge regatul liberului arbitru si a independentei divine.

(....) A te indoi este a-ti pierde auto-motivatia; a te opri este cadere; a da inapoi este similar cu caderea in abis.

 

Pentru a obtine REGATUL SFANT (SANCTUM REGNUM) asadar, cunoasterea si puterea Magilor, exista patru conditii indispensabile de indeplinit:  inteligenta iluminata de studiu, o cutezanta pe care nimic nu o poate pune la incercare, o vointa care nu poate fi corupta sau intoxicata de nimeni si nimic.

 • A STI
 • A INDRAZNI
 • A INTENTIONA
 • A PASTRA TACEREA

Acestea sunt cele patru cuvinte ale Magului, inscrise peste cele patru forme simbolice ale sfinxului.

 

Tu, asadar, cel care studiezi aceasta carte - daca perseverezi pana la final si o intelegi, vei deveni ori un monarh, ori un nebun. Fa ce doresti cu volumul, vei fi incapabil sa-l ignori sau sa-l uiti.

Daca esti pur - acesta va fi lumina ta; daca esti puternic - acesta va fi arma ta; daca esti elevat spiritual - acesta va fi religia ta; daca esti intelept - va fi pilonul intelepciunii tale.

Dar daca esti rau - pentru tine va fi o torta infernala; iti va sfasia pieptul ca un pumnal; va fi o durere in memoria ta ca o remuscare; iti va popula imaginatia cu himere, si te va duce de la nebunie la disperare. Te vei stradui sa razi de carte, si nu vei reusi decat sa-ti scrasnesti dintii; va fi ca acea parte din fabula in care sarpele incearca sa muste, dar si-a distrus toti dintii."

 

Traducere din "DOGMA ET RITUEL DE LA HAUTE MAGIE" - Eliphas Levi

 

 

 

Categorie: Magie | Adăugat de: Angeoudemon (2014-10-12)
Vizualizări: 247 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar
Categoriile secţiunii
Articolele mele [0]
Despre Reiki [0]
Reiki Usui [0]
Karuna Reiki [0]
Rugaciuni [4]
Invocatii [1]
Practici de curatare / purificare / echilibrare / protectie [1]
Stiai ca... [14]
Magie [4]
Documentare / Conferinte [9]
Meditatii ghidate [1]
UN CURS IN MIRACOLE [53]
Cele 365 de exercitii cuprinse in carte. Cate unul pentru fiecare zi, in ordinea data prin channeling.
Citate [8]
Ingeri [1]
Cauzele spirituale ale bolilor [3]
LEGILE KYBALIONULUI [9]
CARTEA SPIRITELOR [8]
Citate din carte.
Povestiri cu talc [11]
Autentificare
Căutare
Prietenii site-ului
 • Creaţi un website gratuit
 • Desktop Online
 • Jocuri Online Gratuite
 • Tutoriale Video
 • Toate Tag-urile HTML
 • Kit-uri de Navigator
 • Statistici

  Total online: 1
  Vizitatori: 1
  Utilizatori: 0
  Copyright MyCorp © 2018